utfordre dine innarbeidede

rutiner

De fleste tenker at det å søke jobb er å skrive en søknad, sende den og så vente og se om man blir innkalt til jobbintervju. Derfor er det for veldig mange knyttet stor vegring til det å velge andre metoder. Det er mange hindringer i oss:

«Ta kontakt! Dette har jeg ikke tro på! Dette er uhøflig og frekt sånn gjør man ikke i Norge. Jeg fortsetter å søke utlyste stillinger!»

«Jeg trives jo for så vidt i den jobben jeg har, den er trygg og god, kollegaene er ikke så verst så hvorfor forsøke å få noe som gir flere utfordringer og er bedre betalt?»

«Dette trenger jeg ikke gjøre noe med. De søknadene jeg har sendt gir en god presentasjon av meg!»

«Jeg er en meget hardtarbeidende jobbsøker! Jeg søker tross alt alle stillinger som finnes på finn.no som er relevante for meg!»

Når vi forteller at det lønner seg å bruke nettverk; spørre venner og kjente, oppsøke bedrifter enten å banke på døren, eller å ringe dem for avtale så utfordres vanene dine. Du må ut av komfortsonen!

Nå når du vet hva som er årsaken til at du vil unngå å ta i bruk nye metoder, er det mulig å skape endring. Spør gjerne en venn om å bli med deg, eller sitte ved siden av deg når du ringer for første gang? Vil du samarbeide, står vi gjerne til tjeneste.

Her er et morsomt foredrag om temaet