i jobbsøkerintervjuet er det aller viktigst å huske på å

være tilstede

Jobbintervjuet er en utfordrende situasjon å være i. En måte å redusere uvissheten på, er å ringe og spørre om hva som skal skje på intervjuet slik at du er mest mulig forberedt på det. Etter det er det viktig å huske på de vanlige elementene i en god forberedelse når man skal prestere; sove tilstrekkelig, ha spist, ivaretatt personlig hygiene og tatt på seg et tilpasset antrekk. Når du kommer til stedet der intervjuet skal gjennomføres, vær i tide – ikke noe mer enn 10 minutter før.

Vi foreslår å følge rådene til Amy Cuddy om hvordan best mulig prestere på et intervju https://www.youtube.com/watch?v=Ks-_Mh1QhMc&t=24s.

Be om å få lov å låne toalettet eller et annet sted der du kan være for deg selv. Når du er alene, still deg med armene i været i 2 minutter og fortell deg selv hvor god du er! Grunnen til at dette foreslås, er at vi har personlig veldig god erfaring med metoden.

Etter det når du treffer personen for første gang, smil, se vedkommende inn i øynene, løfte på øyebrynene som om du gjenkjenner vedkommende og vis en åpen holdning; “blottstill magen” med åpne hender ved siden av kroppen. Tren på dette så det er naturlig for deg.

Lykke til, og husk å følge opp etter intervjuet!

Dersom du ikke får jobben, ring og spør hvorfor! Det er absolutt nødvendig å lære av det som blir fortalt. Du feiler aldri, du lærer! Når tar innover deg hva du kunne ha gjort bedre,  lykkes du neste gang!